„Brandgänse brüten an den europäischen Atlantikküsten bis hinunter in die Biskaya, darüber hinaus an den Küsten der westlichen Ostsee sowie im Bereich des Kaspischen Meeres.“
„Bergeenden broeden aan de Europese Atlantische kusten tot aan de Golf van Biskaje, daarnaast aan de kusten van de westelijke Oostzee en in het gebied van de Kaspische Zee.“