Die hohe Siedlungsdichte der Nebel- und Rabenkrähen könnte laut Holzer das Fehlen der Elster als Brutvogel erklären - denn Aaskrähen sind sehr aktive "Prädatoren" (Räuber) von Elster-Gelegen.
De hoge vestigingsdichtheid van de bonte kraaien en zwarte kraaien zou volgens Holzer het ontbreken van de ekster als broedvogel kunnen verklaren - want aaskraaien zijn zeer actieve "roofdieren" van eksternesten.