
wasbeer- oorspronkelijk alleen in de bossen van Noord-Amerika levende, sinds uiterlijk het midden van de 20e eeuw ook in Europa, in de Kaukasus en in Japan voorkomende, inmiddels ook in parken en door mensen bewoonde plaatsen doordringende en voedsel uit afvalbakken halende nachtactieve, allesetende vertegenwoordiger van de familie van de kleine beren (Procyon lotor) met korte, spitse snuit, een maskerachtige, zwart gekleurde gezichtstekening rond de ogen en lange, borstelige, zwart geringde staart, waarvan de vacht verschillende grijs- en/of bruintinten heeft
(ursprünglich nur in den Wäldern Nordamerikas beheimateter, seit spätestens Mitte des 20. Jahrhunderts auch in Europa, im Kaukasus und in Japan vorkommender, mittlerweile auch in Parks und in von Menschen besiedelten Orten vordringender und sich Futter aus Abfallbehältern holender) nachtaktiver, allesfressender Vertreter der Familie der Kleinbären (Procyon lotor) mit kurzer, spitzer Schnauze, einer maskenartigen, schwarz gefärbten Gesichtszeichnung um die Augen und langem, buschigem, schwarz geringeltem Schwanz, dessen Fell unterschiedliche Grau- und/oder Brauntöne besitzt