Der Wels bewohnt bevorzugt groĂźe, warme Seen und tiefe, langsam flieĂźende FlĂĽsse.
De meerval leeft bij voorkeur in grote, warme meren en diepe, langzaam stromende rivieren.
„Welse reiben hingegen mit einem Stachel ihrer Brustflosse an ihrem Schultergelenk und produzieren so ganz andere, hochfrequente Laute.“
„Meervallen wrijven daarentegen met een stekel van hun borstvin over hun schoudergewricht en produceren zo heel andere, hoogfrequente geluiden.“